Un passeig per la naturalesa

Naturalesa

Els aiguamolls en tota la seua esplendor en unes certes èpoques de l'any i porta de referència per a entrar a la Serra d'Espadà fan del nostre municipi una destinació turística atractiva per a l'oci i gaudi de les seues vacances a més d'oferir-li una estada inoblidable.

La riquesa natural de Xilxes es fa patent gràcies a la gran varietat d'ecosistemes que posseeix.

D'una banda trobem la Marjaleria, un aiguamoll protegit pel seu alt valor ecològic i de gran riquesa tant en fauna com en flora. Aquesta zona és especialment atractiva a l'hivern quan es converteix en estació de pas d'ocells migradors. Durant la temporada primaveral i estival, la Marjaleria s'inunda i permet el cultiu d'arròs. En aquestes dates el paisatge resulta, encara si cap, més impactant, donant la sensació d'estar compost per grans espills. A l'estiu podem gaudir del paisatge del cultiu del meló, producte típic del municipi i voltants, famós pel sabor dolç que li donen aquestes terres. Convertint-se en un reclam gastronòmic en aquesta època.

El senderisme troba en la Marjaleria un entorn natural únic, però també pot practicar-se cap a l'interior, on s'emplacen les muntanyes que donen accés a la Serra d’Espadà. Un paratge natural de 31.000 hectàrees cobert de vegetació mediterrània, és el segon entorn protegit més gran de tota la Comunitat Valenciana.

També comptem amb el nostre sender autoguiat de birding. Sender que comença al final del passeig en direcció a la Llosa i mitjançant escanejat de QR es pot escoltar una interpretació el so dels ocells en el paisatge que ens envolta.

La brisa de la mar i l'aroma de la flor del taronger impregnen el caràcter agrícola de Xilxes, que encara conserva mostres dels seus llunyans orígens romans, quan va ser pas de la romana Via Augusta.

Paisatges de Xilxes

Sendero Azul de Xilxes

Puedes descargarte el folleto del Sendero Azul de Xilxes AQUÍ ...

Sendero autoguiado Birdwatching Xilxes

Salida del final del paseo marítimo y llegada a los arrozales de Peris. PODCAST BIRDWATCHING XILXES Descargas ...
va_ES