Coneix la nostra gastronomia

Gastronomia

Plats on es mesclen el sabor dels productes típics, frescos de l'horta, amb els que ens ofereix la mar. Plaers del paladar que atresora la cuina popular d'aquest acollidor municipi.

La gastronomia es basa en la cuina mediterrània, on els arrossos cobren protagonisme especial, combinats de carns i peixos. Els plats més coneguts són la paella valenciana i la de marisc, arrossos com el caldós, negre i a banda i altres com la fideuà, productes de pastisseria com les “coques de tomata o escudellades” i els “pastissos de glòria o de moniato”. 

Les hortes de Xilxes han sustentat durant el temps l'economia del municipi, la tradició agrícola es conserva hui dia gràcies a la seua especialització en cítrics com les taronges i les seues varietats, no obstant això existeix un producte que preval gràcies a la seua excel·lent textura i dolçor: el meló. Aquesta fruita ha portat a la localitat a ser molt reconeguda per la seua excel·lent textura i dolçor. Particularment, Xilxes aporta la seua qualitat gastronòmica i la dels seus productes als amants de la bona taula.

Recepta: Pastissos de moniato

Ingredients: 1 Got d'anís 1 Got de mistela 2 Gots d'oli 1 Grapat de sucre Farina la que ...
va_ES